Vacatures

Kom jij ons team versterken?
Bekijk onze vacatures

Arbeidsdeskundig Consultant

Ben je als gecertificeerd arbeidsdeskundige oplossingsgericht, communicatief sterk en wil je dagelijks een bijdrage leveren aan de structurele inzetbaarheid van werknemers? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor ons team van arbeidsdeskundigen zijn wij voor de regio’s Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant op zoek naar Arbeidsdeskundig Consultants.

Wat ga je doen?

Als arbeidsdeskundig consultant ben je dé specialist op het gebied van re-integratie en arbeidsmogelijkheden. Je hebt  een zelfstandige functie waarbij je:

 • arbeidsdeskundige onderzoeken uitvoert op locatie bij de klant;
 • een arbeidsdeskundig re-integratieadvies geeft;
 • een werkplekonderzoek uitvoert of
 • op consultbasis ingezet wordt bij één van onze opdrachtgevers.

Het grootste deel van het werk bestaat uit het uitvoeren van arbeidsdeskundige onderzoeken.

Onze klanten zijn veelal MKB ondernemers die niet eerder te maken hebben gehad met de inzet van een arbeidsdeskundige. Voor veel werknemers is het contact met een arbeidsdeskundige nieuw. Als arbeidsdeskundig consultant neem je zowel werkgever als werknemer mee in het proces, leg je wet- en regelgeving uit, adviseer je om te komen tot een duurzame oplossing en houd je rekening met belangen van alle betrokkenen.

Het uitwerken van je onderzoeken doe je vanuit huis maar je mag dat ook doen vanaf ons kantoor in Amersfoort. Er is veel mogelijkheid om onderling te sparren of collegiaal contact te hebben, bijvoorbeeld tijdens de autoritten.

Het team van arbeidsdeskundigen bestaat nu uit vier personen die elk vanuit hun eigen regio werken. Omdat we landelijk werken hoort autorijden erbij.

Naast telefonische afstemming hebben we elke twee maanden een overleg met het team van arbeidsdeskundigen waarbij we inhoudelijke casussen bespreken en onze kwaliteit waarborgen.

Met de andere collega’s van Be Suitable is er regelmatig ruimte voor een teamactiviteit, borrel of collegiale intervisie.

Administratieve ondersteuning

De planning voor de onderzoeken en het opvragen van de relevante stukken wordt door onze support afdeling gedaan. Als arbeidsdeskundig consultant richt jij je op de inhoudelijke kant van het werk en focus jij je op de kwaliteit van de opdracht die je gaat uitvoeren.

Kwaliteitswaarborging

Als Arbeidsdeskundig Consultant kijk je met een brede blik naar het verzuim. Daarnaast ga je een actieve rol spelen in het optimaliseren van de bestaande processen en de kwaliteit van onze dienstverlening. Het team is voortdurend in ontwikkeling en ons succes wordt mede bepaald door het up-to-date houden van onze kennis, innovatie en kwaliteit. Je bijdrage in het team van Be Suitable is daarom een belangrijk aspect binnen het team. 

Wat neem je mee?

 • Je hebt relevante werkervaring als arbeidsdeskundige en bent minimaal 24 uur per week beschikbaar;
 • Je bent ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen (NVvA) en Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA);
 • Je hebt actuele kennis van verzuim, re-integratie en sociale zekerheid, en weet deze in de praktijk toe te passen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend zowel mondeling als schriftelijk, een 2e taal is een pré (Engels, Turks, pools);
 • De bereidheid om te reizen, vanwege onze landelijke dekking kan dat in enkele gevallen langer zijn dan een uur enkele reis.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, veelzijdige en dynamische baan, waarbij je onderdeel wordt van een hecht team van enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Een open, fijne en informele bedrijfscultuur;
 • Werken vanuit kernwaarden. Samen kennis delen met passie voor de klant;
 • Uitgebreide introductie waar aandacht is voor de en optimale ondersteuning voor de uitvoering van de functie;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling denk hierbij aan intervisiemomenten, het volgen van trainingen of aanvullende vakopleidingen.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, inschaling op basis van relevante werkervaring, waaronder een 13e maand, 27 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur), passende mobiliteitsregeling, korting op verzekeringsproducten, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden;
 • Thuiswerkvergoeding en een internetvergoeding;
 • Een jaarcontract en daarna uitzicht op een vast dienstverband;
 • Leuke organisatie & team activiteiten, borrels en PV activiteiten.

Over Be Suitable

Be Suitable is de specialist op het gebied van verzuim en sociale zekerheid. Wij zijn een dochteronderneming van Nedasco. Be Suitable beschikt als zelfstandige entiteit over diverse specialisten zoals een register casemanager, arbeidsdeskundigen en juriste met kennis van de sociale wet- en regelgeving. Be Suitable beperkt de risico’s van verzuim, ZW en WIA door de focus te houden op de belangen en wettelijke mogelijkheden van werkgever maar ook het toekomstperspectief van de (ex)werknemer bij (langdurig) verzuim.

Heb je interesse?

Reageer dan zo snel mogelijk! We vinden het belangrijk om jou als persoon te leren kennen. We starten met een kop koffie. Als er wederzijds vertrouwen is, gaan we inhoudelijk het gesprek aan.

Reageren kan telefonisch via 06 23 70 09 77 of per e-mail naar marc@besuitable.nl.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Veerle Tijssen, Arbeidsdeskundig Consultant bij Be Suitable, op telefoonnummer 06 57 59 95 83.