blogs, Nieuws en actualiteiten
Kort en bondig op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen in de Nederlandse sociale zekerheid? Blijf hier op de hoogte van de actualiteiten over de laatste wijzigingen in wet- en regelgeving of lees de ‘blogs’ van onze medewerkers waarin zij casuïstiek beschrijven.
Betaald rouwverlof in 2025: Maatwerk boven wetgeving?
Betaald rouwverlof in 2025. Het komt tegemoet aan een belangrijke behoefte, maar roept ook vragen op. Is een collectieve regeling nodig, of is maatwerk tussen werkgever en werknemer effectiever?
Beroepsziektes: hoe voorkom je langdurige uitval van je werknemers?
Beroepsziektes vormen een gezondheidsrisico voor medewerkers, maar leiden ook tot hoge kosten door verzuim en vervangend personeel. Wat zijn beroepsziektes? En hoe kun je ze als werkgever voorkomen?
Vervroegd pensioen voor zwaar werk: dit moet je weten als werkgever
Werknemers in zware beroepen kunnen eerder met pensioen dankzij de RVU-regeling. Waar moet je bij deze regeling op letten als werkgever?
Schijnzelfstandigheid aanpakken: De impact van de Wet DBA op werkgevers
Vanaf 2025 controleert de Belastingdienst strenger op schijnzelfstandigheid. Wat zijn de veranderingen en hoe voorkom je problemen?
Even voorstellen… Jolande Bernards
Wie ben ik? Mijn naam is Jolande Bernards en ik ben Ontzorgmanager bij Be Suitable. Mijn werkervaring Ik heb veel...
Prinsjesdag 2024: als werkgever moet je hier rekening mee houden in 2025
Elk jaar tijdens Prinsjesdag maakt de regering de plannen voor komend jaar bekend. Dit jaar zijn er 5 veranderingen die invloed kunnen hebben op jou als werkgever. Welke acties kun je nemen komend jaar?
Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?
Als werkgever is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelingen rondom werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, zoals de WW (Werkloosheidswet) en WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee en hoe ze elkaar versterken.
Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?
Als werkgever weet je dat ziekteverzuim en vooral langdurig verzuim een grote impact heeft op je bedrijf. Maar wat kost ziekteverzuim nu precies per dag? In deze blog zetten we de kosten voor je op een rijtje en geven we een duidelijk overzicht van de verschillende factoren die een rol spelen. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten.
Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?
Als werkgever krijg je te maken met verzuim wanneer een werknemer ziek is en niet kan werken. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn volgens de arbeidswetgeving en de Wet arbeidsomstandigheden (Arbowet). We leggen uit wat je als werkgever moet doen en wat je rechten zijn bij verzuim.
Nieuwe maatregel Praktisch beoordelen vanaf 1 juli 2024
Vanaf 1 juli 2024 gaat de nieuwe maatregel Praktisch beoordelen in. Deze maatregel is onderdeel van een breder pakket aan...
Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag
Sinds 8 april 2024 is het WIA-aanvraagformulier van UWV verbeterd. Werknemers kunnen nu zelf documenten uploaden in het formulier. Ook de werking van het formulier wordt beter uitgelegd. Deze wijzigingen heeft UWV doorgevoerd zodat de afhandeling sneller en soepeler verloopt.
Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA
Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.
Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?