blogs, Nieuws en actualiteiten
Kort en bondig op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen in de Nederlandse sociale zekerheid? Blijf hier op de hoogte van de actualiteiten over de laatste wijzigingen in wet- en regelgeving of lees de ‘blogs’ van onze medewerkers waarin zij casuïstiek beschrijven.
Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?
Als werkgever weet je dat ziekteverzuim en vooral langdurig verzuim een grote impact heeft op je bedrijf. Maar wat kost ziekteverzuim nu precies per dag? In deze blog zetten we de kosten voor je op een rijtje en geven we een duidelijk overzicht van de verschillende factoren die een rol spelen. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten.
Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?
Als werkgever krijg je te maken met verzuim wanneer een werknemer ziek is en niet kan werken. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn volgens de arbeidswetgeving en de Wet arbeidsomstandigheden (Arbowet). We leggen uit wat je als werkgever moet doen en wat je rechten zijn bij verzuim.
Nieuwe maatregel Praktisch beoordelen vanaf 1 juli 2024
Vanaf 1 juli 2024 gaat de nieuwe maatregel Praktisch beoordelen in. Deze maatregel is onderdeel van een breder pakket aan...
Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag
Sinds 8 april 2024 is het WIA-aanvraagformulier van UWV verbeterd. Werknemers kunnen nu zelf documenten uploaden in het formulier. Ook de werking van het formulier wordt beter uitgelegd. Deze wijzigingen heeft UWV doorgevoerd zodat de afhandeling sneller en soepeler verloopt.
Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA
Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.
Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?
De Wet Verbetering Poortwachter: een gids voor werkgevers
Bij Be Suitable begrijpen wij als geen ander hoe ingewikkeld de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) kan lijken. Daarom helpen wij u graag om deze wet beter te begrijpen. En nog belangrijker: om eraan te voldoen. Zonder verdwaald te raken in allemaal vaktermen.
De complexiteit van verzuim: wetten en regels voor werkgevers
Verzuim is een complex onderwerp. Als werkgever word je geconfronteerd met een wirwar van wetten en regels die je moet naleven. We bespreken de complexiteit van de verzuimwetgeving en geven we je praktische tips om je weg te vinden in de juridische jungle.
Effectieve verzuimbegeleiding: dit moet je weten als werkgever
Als werkgever moet je een zieke werknemer effectief begeleiden. We zetten op een rij wat verzuimbegeleiding inhoudt en wat de rollen zijn.
10 jaar Be Suitable: we kijken terug op onze reis
Het voelt alsof het pas gisteren was toen Be Suitable haar deuren opende. De afgelopen 10 jaar zijn voorbijgevlogen. Gevuld...
Verzuim verlagen: hoe doe je dat?
Wat betekent verzuim precies en wat kun je doen om het te verminderen? We nemen je mee in het antwoord op deze vragen.
Even voorstellen… Ruth Brokken
Wie ben ik? Mijn naam is Ruth Brokken, en ik ben per 01-04-2023 in dienst bij Be Suitable. Mijn werkervaring Hiervoor heb...
WHK-beschikking: voorkom te hoge werkgeverslasten
Bent u een middelgrote- of grote werkgever? Dan ontvangt u elk jaar rond november/ december de Whk-beschikking van de...