Kwart langdurige zieken vraagt WIA aan

7-05-2018 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

Het UWV heeft onlangs een kennisverslag gepubliceerd over de ontwikkelingen van het langdurig verzuim in Nederland en de relatie met de WIA-instroom. De statistieken wijzen uit dat naar ongeveer 12.700 werknemers van kleine bedrijven en 67.100 werknemers van grote bedrijven langdurig verzuimen.

Van deze werknemers doet 25% vervolgens na 2 jaar een WIA- aanvraag. Verder geeft het UWV op basis van de beschikbare gegevens meer informatie over de achtergronden van het langdurige verzuim.

Marc Houtman

Marc Houtman

Auteur

Marc Houtman is werkzaam als manager bij Be Suitable. Hij stuurt het team aan en ontwikkelt de dienstverlening. Ook adviseert hij werkgevers op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Hij is sinds 2013 geregistreerd Case & Care manager (RCMC®) en heeft veel ervaring op het gebied van risicobeheersing binnen de Nederlandse sociale zekerheid. Marc is tevens initiatiefnemer van ArboNext, een dochteronderneming van Nedasco B.V. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijke samenwerking? Neemt contact op met Marc via mj.houtman@besuitable.nl.

Gerelateerde artikelen

0 reacties