Enorme vergoeding na onfatsoenlijke re-integratie

21-01-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen
Een statutair bestuurder valt uit als gevolg van een (werkgerelateerde) burn-out en vanaf het begin maakt de bedrijfsarts duidelijk dat volledige terugkeer in zijn functie haalbaar is. Dit advies wordt echter absoluut niet opgevolgd door de werkgever. Die sluit uit dat de statutair bestuurder terug kan keren, en legt tevergeefs een vaststellingsovereenkomst voor.  Tijdens de re-integratie, die van kwaad tot erger loopt, ontstaat een arbeidsconflict maar de bestuurder herstelt volledig. Hij wordt direct uitgenodigd voor de algemene vergadering van de aandeelhouders. Agendapunt van die vergadering: zijn ontslag. Door het ontbreken van een redelijke grond van ontslag en het feit dat werkgever niet gericht was op re-integratie, maar enkel op de opzegging van de arbeidsovereenkomst heeft deze ernstig verwijtbaar gehandeld. Het gevolg is de hoogste billijke vergoeding ooit! Werkgever moet naast de transitievergoeding een bedrag van € 141.500,- betalen.
Laura Kelder-Hendriks

Laura Kelder-Hendriks

Auteur

Laura is juridisch consultant bij Be Suitable. Zij ondersteunt werkgevers in hun (rechts)positie en gaat altijd op zoek naar oplossingen door wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren.

Gerelateerde artikelen

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties