Achterstand in WGA-herbeoordelingen blijft stijgen

11-02-2019 | Actualiteiten

< 1 min. lezen
Het aantal mensen dat wacht op een WGA-herbeoordeling is opgelopen tot 30.000, zo is gebleken uit onderzoek van het programma Nieuwsuur. Toenmalig minister Lodewijk Asscher kondigde in 2016 nog hoopvol verbeteringen aan. Hij meldde toen dat de achterstanden van herbeoordelingen van WGA-Uitkeringsgerechtigden in 2018 zou zijn opgelost. Volgens Wim van Pelt, verzekeringsarts bij het UWV, is het probleem  met 180.000 wachtenden nog veel groter dan UWV schetst (30.000). Dit raakt werkgevers in Nederland in financieel opzicht, ongeacht of men privaat of publiek is verzekerd. Voor WGA-Eigenrisicodragers (ERD) is er de mogelijkheid om te direct te sturen op een (medische) herbeoordeling en de mogelijke re-integratie van een uitkeringsgerechtigde. Dit is van essentieel belang voor de invloed op kosten, risico’s of een premieverhoging bij een verzekeraar. Het proces rondom een herbeoordeling en re-integratie vraagt om deskundig inzicht. Be Suitable heeft jarenlange ervaring en onze specialisten hebben voor onze opdrachtgevers al miljoenen bespaard. Wij zijn de juiste samenwerkingspartner op het gebied van WIA Casemanagement.
Laura Kelder-Hendriks

Laura Kelder-Hendriks

Auteur

Laura is juridisch consultant bij Be Suitable. Zij ondersteunt werkgevers in hun (rechts)positie en gaat altijd op zoek naar oplossingen door wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren.

Gerelateerde artikelen

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Sinds 8 april 2024 is het WIA-aanvraagformulier van UWV verbeterd. Werknemers kunnen nu zelf documenten uploaden in het formulier. Ook de werking van het formulier wordt beter uitgelegd. Deze wijzigingen heeft UWV doorgevoerd zodat de afhandeling sneller en soepeler verloopt.

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties