Gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet 2018

4-09-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

De premies en parameters van de Werkhervattingskas voor volgend jaar zijn vorige week in de Staatscourant gepubliceerd. Ten opzichte van de premies voor dit jaar (2017) zijn geen grote wijzigingen te noteren. De gemiddelde loonsom stijgt met bijna twee procent (1,8%), terwijl de rekenpremie met 0,01% omhoog gaat. Daarentegen dalen de correctiefactoren waardoor werkgevers met ‘schade’ per 2018 veelal een lager premiepercentage zullen hebben dan dit jaar.

Bekijk deze afbeelding voor een overzicht van de percentages voor aankomend jaar of lees het volledige factsheet van het UWV via onderstaande link.

Melek Kuloglu

Melek Kuloglu

Auteur

Melek Kuloglu is Casemanager Regie op Verzuim bij Be Suitable. Dagelijks informeert en adviseert zij werkgevers bij complexe verzuimvraagstukken.

Gerelateerde artikelen

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Sinds 8 april 2024 is het WIA-aanvraagformulier van UWV verbeterd. Werknemers kunnen nu zelf documenten uploaden in het formulier. Ook de werking van het formulier wordt beter uitgelegd. Deze wijzigingen heeft UWV doorgevoerd zodat de afhandeling sneller en soepeler verloopt.

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties