UWV deelt 1100 loonsancties uit

17-07-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

In de eerste vier maanden van 2017 heeft het UWV 11.500 re-integratieverslagen beoordeeld. In 1 op de 10 gevallen volgde een onvoldoende beoordeling en een loonsanctie, de verplichting om het loon van een werknemer nog maximaal een jaar langer door te moeten betalen. In circa 600 gevallen ging het om een inhoudelijke sanctie, net zoveel als in de eerste vier maanden van 2016. Daarnaast werden ook nog eens 500 administratieve loonsancties opgelegd wegens een onvolledig re-integratieverslag. Dit extra jaar loondoorbetaling valt niet onder de dekking van een verzuimverzekering en kan zo oplopen tot een grote (extra) financiële last voor werkgevers!

Maakt u zich zorgen over een lopend verzuimdossier? Neem dan contact op met Be Suitable. Een second opinion door één van onze register casemanagers brengt duidelijkheid voor alle betrokkenen en geeft de regie op het ziekteverzuim. Blijkt het dossier bijvoorbeeld (nog) niet compleet? Dan leveren wij advies en concrete vervolgstappen om zo een eventuele loonsanctie te voorkomen.

Marc Houtman

Marc Houtman

Auteur

Marc Houtman is werkzaam als manager bij Be Suitable. Hij stuurt het team aan en ontwikkelt de dienstverlening. Ook adviseert hij werkgevers op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Hij is sinds 2013 geregistreerd Case & Care manager (RCMC®) en heeft veel ervaring op het gebied van risicobeheersing binnen de Nederlandse sociale zekerheid. Marc is tevens initiatiefnemer van ArboNext, een dochteronderneming van Nedasco B.V. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijke samenwerking? Neemt contact op met Marc via mj.houtman@besuitable.nl.

Gerelateerde artikelen

0 reacties