Be Suitable bestaat 5 jaar!

19-07-2019 | Sociale Zekerheid

4 min. lezen

Of ik een stukje wilde schrijven…. Ik betrap me erop dat ik mijmerend mijn verhaal typ. Genietend en dankbaar.
Ik weet het nog goed, zes jaar geleden is het idee voor Be Suitable ontstaan. Als volmacht op het gebied van inkomen constateerden we bij Nedasco dat een volmacht/verzekeraar door de steeds verder aangescherpte wetgeving eigenlijk een steeds kleinere rol kreeg in het totale traject van de Wet Verbetering Poortwachter. De toegevoegde waarde als volmacht / verzekeraar werd zo ook noodgedwongen anders op het gebied van claims en begeleiding.

Toen is het idee voor Be Suitable geboren: Een nieuwe speler met een andere denkwijze op het gebied van sociale zekerheid, met specialisten op het gebied van juridische dienstverlening en Register Case en Care Management. Een ‘regisseur’ die oog heeft voor alle financiële stromen rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Hoe kun je als partij de werkgever helpen en begeleiden bij (langdurig) ziekteverzuim? Hoe zorg je dat er sprake is van een optimale re-integratie van een zieke werknemer en kun je een passende en geschikte oplossing realiseren? Zo is Be Suitable BV ontstaan. Een vraagbaak en partner voor de Mkb’er als spin in het web. Be Suitable geeft werkgevers overzicht tijdens het totale Poortwachter-dossier en daarna op het gebied van wetten, regels, financiële stromen en re-integratiemaatregelen.
Zes jaar geleden werd dit idee aan het papier toevertrouwd, met als uitgangspunt een onafhankelijke organisatie, met een nieuwe naam, eigen systemen en betrokken medewerkers. Deze stap was groot, Nedasco was volledig ingericht en begaan met verzekeringen, premies en provisies. Dit idee stond ver af van die wereld, maar gelukkig sprak het idee aan. Als ‘echte ondernemers’ konden we aan de slag in een nieuwe, vreemde maar interessante wereld!

We (met mij waren dat Marc en Annemarie) maakten grote stappen en binnen 6 maanden hadden we een nieuw bedrijf staan. Marc hield zich bezig met het Register Casemanagement, terwijl Annemarie als juriste aan de slag ging. Zelf deed ik de gesprekken met de verschillende verzekeraars. Na dat halve jaar hadden wij de nodige klanten met nieuwe omzet en toekomstperspectieven duidelijk neergezet. Zo zagen ook Nedasco en onze verzekeraars: Be Suitable BV werd volledig omarmd en vanaf de start van 2014 mochten wij ons richten op maximale grip en regie op het gebied van sociale zekerheid.
Nu ruim 5 jaar later…. Ik ben enorm blij en trots met dit prachtige resultaat en met onze toppers.

Be Suitable is uitgegroeid naar een bedrijf met 10 medewerkers en we zijn inmiddels bij een ieder bekend en geliefd. Verzekeraars prijzen de opzet, insteek en duidelijke processen met korte lijnen en een persoonlijke aanpak, waarbij volledig aan wet- en regelgeving wordt voldaan.

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen om werkgevers van A tot Z te ontzorgen en intermediairs weten dat het goed komt als Be Suitable bij verzuim langer dan 3 maanden in beeld komt.
Ik kijk uit naar de volgende 5 jaar, maar eerst is het echt tijd om dit te vieren met elkaar.

Marco Pos

Oprichter Be Suitable

‘Ik kom uit een ondernemersfamilie en begrijp heel goed de frustraties van ondernemers als het gaat om ziekteverzuim. Het kost veel tijd, geld en detailkennis over de regelgeving ontbreekt. Recent ging een ondernemer er bijna aan onderdoor en toen heb ik hem kunnen helpen door de volledige verzuimbegeleiding van hem over te nemen. Hij is erg blij en kan zich weer richten op andere prioritieten in zijn bedrijf. Hij weet dat het langdurige verzuimtraject nu in goede handen is en dat hij op de hoogte wordt gehouden over de voortgang en indien nodig met hem wordt overlegd. Zijn werknemer is blij omdat ze nu gehoord wordt en het traject wordt vlot getrokken. Ook is het dreigende conflict uit de lucht.’

Eén van de vele voorbeelden van het ‘Ontzorgen van de ondernemer door Be Suitable!

Caroline van Nieuwenhoven

Casemanager Regie op Verzuim

Als externe medewerker bij Be Suitable heb ik me vanaf dag één welkom gevoeld. Een fijn, meedenkend en deskundig team, waar ik vanaf dag één als collega in ben ontvangen.

Samantha Neijndorff

Front Office Medewerker

‘Be Suitable is in vijf jaar uitgegroeid tot een team van tien specialisten zoals register casemanagers, arbeidsdeskundigen en een juriste. Als specialist op het gebied van verzuim en sociale zekerheid wil Be Suitable zich de komende jaren nadrukkelijker positioneren als onafhankelijk expertisebureau voor werkgevers. Dit slaat aan bij de behoefte van werkgevers om een onafhankelijke partij naast de arbodienst of bedrijfsarts het verzuimmanagement op dossier- en organisatieniveau te laten uitvoeren.’

Marc Houtman

Teammanager Be Suitable

‘In 5 jaar tijd van startup tot professional, zowel voor mij persoonlijk als voor Be Suitable.’

Anike Alvarenga

Register Casemanager

‘Nu krijg ik eindelijk rust en kan ik me focussen op de toekomst. Ik voel me zó gesteund door Be Suitable.’
Samen met u maken we het verschil in een bezwaar-en beroepsprocedure en krijgt u waar u recht op hebt!

Laura Hendriks

Juridisch Consultant

‘Het fijnst aan het werken bij Be Suitable vind ik als ik werkgevers kan helpen bij kwesties die lastig voor ze zijn. Met ze meedenken, zaken uitleggen, dingen uitzoeken, advies geven. Natuurlijk komt er al heel veel op hen af, wanneer een werknemer langdurig ziek is. Ik wil werkgevers niet onnodig belasten, maar juist een helpende hand bieden! Daar probeer ik altijd een modus in te vinden.’

Gert van der Graaf

Register Casemanager

‘Als alle pogingen om in gesprek te komen met een zieke werknemer mislukken, uitmonden in frustratie en je als werkgever verzeild raakt in een ‘verstoorde arbeidsrelatie’, bevordert dit de re-integratie niet. Op zoek gaan naar de juiste oplossing is dan noodzaak binnen de kaders van de Wet Verbetering Poortwachter. In dit dossier was het een gepingpong van reacties en voorstellen tussen advocaten, inzet van een mediator en de inzet van 2 casemanagers die schot in de zaak willen. Het is uiteindelijk afgerond en het onmogelijke is gebeurd; er is een oplossing gekomen!’

Berdien van Benthem

Junior Casemanager

‘In 4 jaar Be Suitable ben ik meegegroeid met de organisatie door samen mooie kansen te creëren en te pakken. Inmiddels bieden we steun op alle mogelijke gebieden van ziekteverzuim, ook op arbeidsdeskundig gebied. Na het ontwikkelen en opstarten staat dit proces inmiddels goed, waardoor wij het MKB praktisch en snel advies kunnen leveren!’

Bas Bouwhuis

Arbeidsdeskundig Consultant

‘Als casemanager bij Be Suitable ben ik altijd opzoek naar een oplossing waar alle betrokkenen blij van worden. Als dit dan na een geruime tijd lukt geeft dat erg veel voldoening!’. Wij werken met verschillende partijen samen om werkgevers kwaliteit te bieden. Buiten de kwaliteitsafspraken die we maken met deze providers (op gebied van: Mediation, 2de spoor, medische expertise (Bezwaar & Beroep en voor WGA eigenrisicodrager) hebben we ook vaak prijsafspraken. Gezien we met deze partijen veel samen werken kunnen we snel schakelen om een dossier weer op het rechte pad te krijgen.’

Marije de Vries

Casemanager Regie op Verzuim

Anike Alvarenga

Anike Alvarenga

Auteur

Gerelateerde artikelen

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties