Regel uw e-Herkenning

8-11-2019 | Sociale Zekerheid

2 min. lezen

Per 1 november kunt u op de website van het UWV enkel inloggen met e-Herkenning. E-Herkenning is vergelijkbaar met DigiD maar dan voor ondernemers; met behulp van e-Herkenning kunt u als werkgever veilig en eenvoudig online toegang krijgen tot online overheidsdiensten. Dit geldt ook voor online toegang tot het UWV.

Wat betekent dit voor u als werkgever?
Dit betekent dat alle werkzaamheden die u als werkgever normaliter via de werkgeversportaal van het UWV kon regelen, per 1 november alleen te regelen is als u kunt inloggen met behulp van e-Herkenning. Indien u geen e-Herkenning heeft, kunt u dus uw online zaken met het UWV niet regelen. Dit kan bijvoorbeeld een probleem opleveren als u uw werknemer ziek uit dienst wilt melden om uw werknemer een ziektewet uitkering te laten ontvangen. Die kan u dan niet online ziek uit dienst melden als u nog geen e-Herkenning heeft geregeld. Om deze reden is het zeer belangrijk dat u uw e-Herkenning tijdig regelt. Er kan sprake zijn van een lange wachttijd afhankelijk van de leverancier waar u een aanvraag doet tot e-Herkenning. Wacht dus niet te lang en vraag e-Herkenning vandaag nog aan.

Belangrijke informatie voor het aanvragen van e-Herkenning
Er zijn een aantal erkende leveranciers e-Herkenningsmiddelen: Digidentity, Login, Connectis, Quavadis, KPN, Reconi. Houd hierbij rekening met het betrouwbaarheidsniveau om te kunnen inloggen met e-Herkenning. Bij dit niveau is een identiteitscontrole verplicht. Stem dit af met de leverancier. Per instantie verschilt het betrouwbaarheidsniveau. Bij het UWV is dit EH3 of hoger. Het aanvragen van e-Herkenning kost geld. De kosten zijn gebonden aan de leverancier waar de diensten voor e-Herkenning worden gekocht.

Indien een tussenpersoon de online zaken regelt voor uw bedrijf, kan er gebruik worden gemaakt van een ketenmachtiging waarmee een tussenpersoon zaken kan regelen in een werkgeversportaal.

Via de volgende websites kunt u e-Herkenning aanvragen en meer informatie vinden over de procedure van de ketenmachtigingen.

E-Herkenning aanvragen: https://www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning
Stappenplan om e-Herkenning aan te vragen: https://www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning/middel-aanvragen
Ketenmachtiging e-Herkenning: https://www.eherkenning.nl/ketenmachtiging

Melek Kuloglu

Melek Kuloglu

Auteur

Melek Kuloglu is Casemanager Regie op Verzuim bij Be Suitable. Dagelijks informeert en adviseert zij werkgevers bij complexe verzuimvraagstukken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties