Grootste stijging WIA-instroom sinds 2010

25-06-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

In tegenstelling tot een daling een jaar eerder 2015 is de instroom in de WIA in 2016 met bijna 12 procent gestegen, van 35.800 naar 40.000 uitkeringen. Dat is de grootste stijging sinds 2010. Het UWV onderzoekt mede daardoor waarom zoveel meer mensen een WIA-uitkering krijgen.

Uit het UWV Kennisverslag (UKV) van juni 2017 blijkt dat twee groepen verantwoordelijk zijn voor deze stijging: mensen die in loondienst zijn op het moment dat zij ziek worden en mensen die ziek worden terwijl zij een WW-uitkering hebben.

Marc Houtman

Marc Houtman

Auteur

Marc Houtman is werkzaam als manager bij Be Suitable. Hij stuurt het team aan en ontwikkelt de dienstverlening. Ook adviseert hij werkgevers op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Hij is sinds 2013 geregistreerd Case & Care manager (RCMC®) en heeft veel ervaring op het gebied van risicobeheersing binnen de Nederlandse sociale zekerheid. Marc is tevens initiatiefnemer van ArboNext, een dochteronderneming van Nedasco B.V. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijke samenwerking? Neemt contact op met Marc via mj.houtman@besuitable.nl.

Gerelateerde artikelen

0 reacties