Het Stap-budget: ook een optie voor werknemers die aan het re-integreren zijn

13-01-2023 | Sociale Zekerheid

< 1 min. lezen

Heeft u werknemers die aan het re-integreren zijn? Het komt vaak voor dat werknemers een tweede spoor moeten volgen wegens hun resterende mogelijkheden. Misschien weten ze niet heel goed wat ze anders willen of kunnen op de arbeidsmarkt. U kunt ook werknemers hebben die hun kennis willen uitbreiden. Denk in beide scenario’s aan het STAP-budget. Met dit budget kan een werkende of werkzoekende zich blijven ontwikkelen tijdens zijn of haar loopbaan. Dit kan dus ook de re-integratieduur verkorten.

Dit jaar zijn er vijf tijdvakken waarin het Stap-budget kan worden aangevraagd. Het eerste tijdvak start op 28 februari. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van het Stap-budget.

De kernpunten over het Stap-budget 2023

  • Het eerste tijdvak start op 28 februari.
  • In 2023 is er 170 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit is verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken.
  • Halverwege dit jaar komt er voor de doelgroep t/m MBO-4 125 miljoen extra beschikbaar.
  • Tot 30 jaar kan er geen STAP-budget worden aangevraagd voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdsopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen.
  • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaalt de deelnemer de rest zelf. Hierin kunt u als werkgever optreden door de rest of een deel daarvan bij te dragen voor uw werknemer. Maak hierover schriftelijke afspraken met uw werknemer.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over, bijvoorbeeld, het schriftelijk vastleggen van de (financiële) afspraken die u met uw werknemer heeft gemaakt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 033 330 26 93 of via mail@besuitable.nl.

Melek Kuloglu

Melek Kuloglu

Auteur

Melek Kuloglu is Casemanager Regie op Verzuim bij Be Suitable. Dagelijks informeert en adviseert zij werkgevers bij complexe verzuimvraagstukken.

Gerelateerde artikelen

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties