Werkgevers leren niets van burn-out

25-05-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

Nederlandse werkgevers leren in de meeste gevallen niets van burn-outs van hun werknemers. Dit blijkt uit een onderzoek van Kantar Public in opdracht van Zilveren Kruis. Er wordt wel gekeken naar wat de werknemer met de burn-out nodig heeft, maar niet naar hoe burn-outs (in de toekomst) voorkomen kunnen worden.

Tweederde van de werknemers die uitvallen door een burn-out, beschouwt dit als een arbeidsongeval en meer dan de helft heeft het gevoel dat hun werkgever niets leert van de situatie. Slechts een derde van de ondervraagden gaf aan dat de werkgever iets heeft geleerd van hun burn-out.

Laura Kelder-Hendriks

Laura Kelder-Hendriks

Auteur

Laura is juridisch consultant bij Be Suitable. Zij ondersteunt werkgevers in hun (rechts)positie en gaat altijd op zoek naar oplossingen door wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren.

Gerelateerde artikelen

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Actievere rol voor werknemers bij WIA-aanvraag

Sinds 8 april 2024 is het WIA-aanvraagformulier van UWV verbeterd. Werknemers kunnen nu zelf documenten uploaden in het formulier. Ook de werking van het formulier wordt beter uitgelegd. Deze wijzigingen heeft UWV doorgevoerd zodat de afhandeling sneller en soepeler verloopt.

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

0 reacties