10 jaar Be Suitable: we kijken terug op onze reis

13-02-2024 | Blog | 0 Reacties

2 min. lezen

Het voelt alsof het pas gisteren was toen Be Suitable haar deuren opende. De afgelopen 10 jaar zijn voorbijgevlogen. Gevuld met hoogtepunten en baanbrekende ontwikkelingen binnen het vakgebied van verzuim en sociale zekerheid.

In 10 jaar zijn we gegroeid naar een team met veel verschillende (geregistreerde) experts. Denk aan casemanagers, arbeidsdeskundigen en juridische adviseurs.

Zo begon het

In 2014 werd Be Suitable opgericht als een zelfstandig bedrijf en 100% dochteronderneming van Nedasco. We begonnen met het bieden van ondersteuning bij verzuimbegeleiding aan werkgevers met een verzuimverzekering. Al snel breidden we onze dienstverlening uit met meer en diverse werkzaamheden. Denk aan WIA-casemanagement, het analyseren van verzuimprocessen, het geven van advies over besparingen en het bieden van arbeidsdeskundig & juridisch advies en verzuimtrainingen. Voor al hun vragen kunnen werkgevers altijd terecht bij onze werkgeversdesk.

In 2020 introduceerden we een speciale service voor het MKB, de MKB-ontzorgmodule in samenwerking met arbodienst ArboNext. Daarbij hebben we ook de rol van ontzorgmanager geïntroduceerd. Deze zijn allebei onderdeel van de MKB Verzuim Ontzorgverzekering.

2021: rechtstreeks werkgevers bedienen

Vanaf 2021 zijn er naast opdrachtgever Nedasco ook andere opdrachtgevers bij gekomen. Waaronder werkgevers die direct toegang hebben tot onze specialisten. Onze specialisten worden ingezet voor zowel kortlopende als langlopende opdrachten bij werkgevers om hen te ondersteunen met vraagstukken over inzetbaarheid, verzuim, re-integratie en sociale zekerheid. Dankzij onze actuele kennis van de sociale wet- en regelgeving kunnen we altijd een aanpak op maat garanderen die past bij de vragen en situatie van onze klanten.

  Steeds meer gekwalificeerde specialisten

  Het aantal werkgevers dat ons weet te vinden, groeit. Als gevolg daarvan is onze organisatie de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid in gekwalificeerde specialisten. In 2024 werken we met meer dan 15 bevlogen collega’s in loondienst en een trouwe flexibele schil van specialisten. Hierdoor kunnen we de meeste complexe verzuimvragen oplossen. En wordt de structurele inzetbaarheid van werknemer verhoogd en de verzuimkosten van werkgevers structureel verlaagd.

  De komende 10 jaar

  De wereld van verzuim, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid is complex en voortdurend in beweging.

  De komende 10 jaar brengen weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Werkgevers zullen de druk blijven voelen door hun financiële verantwoordelijkheid voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ook zorgt een tekort aan bedrijfs- en verzekeringsartsen voor de nodige veranderingen.

  Arbovisie 2040

  Met de campagne Arbovisie 2040 wil de overheid ervoor zorgen dat werkenden in Nederland zo gezond en veilig mogelijk werken en geen gezondheidsklachten door hun werk krijgen. Daarbij is er meer aandacht voor preventie en het voorkomen van verzuim.

  De Octas

  Vanuit Be Suitable maken we dagelijks mee hoe complex het sociale zekerheidstelsel is als het gaat om arbeidsongeschiktheid uitkeringen zoals de WIA. Het inkomen- en arbeidsperspectief van werknemers is nu té onvoorspelbaar voor werknemers en werkgevers.
  Een speciale groep, de Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (Octas), gaat het kabinet in 2024 adviseren over nieuwe regels voor langdurig zieke mensen. Het streven is naar een betaalbaar, uitvoerbaar en begrijpelijk stelsel, met bijvoorbeeld aandacht voor de problemen en achterstanden in de huidige WIA.

  We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen deze vertalen naar onze dienstverlening.

  Heel fijn dat de afgelopen jaren werkgevers ons steeds beter hebben kunnen vinden. We kijken uit naar de volgende 10 jaar van groei, innovatie en partnerschap! 🚀

   Marc Houtman

   Marc Houtman

   Auteur

   Marc Houtman is werkzaam als manager bij Be Suitable. Hij stuurt het team aan en ontwikkelt de dienstverlening. Ook adviseert hij werkgevers op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Hij is sinds 2013 geregistreerd Case & Care manager (RCMC®) en heeft veel ervaring op het gebied van risicobeheersing binnen de Nederlandse sociale zekerheid. Marc is tevens initiatiefnemer van ArboNext, een dochteronderneming van Nedasco B.V. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijke samenwerking? Neemt contact op met Marc via mj.houtman@besuitable.nl.

   Gerelateerde artikelen

   Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

   Alles over eigenrisicodrager zijn voor de WGA

   Ben je eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kun je maar liefst 10 jaar lang verantwoordelijk blijven voor de WGA-uitkeringen van (ex-)werknemers. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft of had.

   Als je eigenrisicodrager bent is het belangrijk om de instroom en uitstroom van WGA goed te beheren. Maar hoe doe je dat? En waar vind je de juiste hulp?

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *